Prima paginaNoutati/EvenimenteServiciiGalerie imaginiReferinte pacientiProgramariInformatii utilePreturiContact
 
   
 
Informatii utile

   Aceasta pagina este destinata celor care fac parte deja din familia pacientilor nostri, dar si celor care vor sa devina membri. Aici veti gasi informatii utile despre cum sa va comportati in anumite situatii dupa tratament, cum sa aveti grija de dintii dumneavoastra si cum sa preveniti anumite probleme. Rugamintea noastra este sa va programati o data la 6 luni la un control de rutina si detartraj. In felul acesta puteti preveni multe din afectiunile dentoparodontale, iar cele care au aparut deja se pot trata foarte usor in fazele initiale.

 

Indicații post-extracționale

-Tamponamentul compresiv(compresa) se menține 1oră-1oră și 30 minute după extracție

-Cel puțin 12 ore după extracție nu aveți voie să clătiți gura ( puteți bea lichide ,dar NU  clătiți.

-După 2 ore de la extracție puteți să mâncați ,dar moale și la temperatura camerei.

-Igiena orală trebuie reluată a 2-a zi.

-Dacă apare durere  după trecerea anesteziei se poate lua orice antialgic și antiflamator.

Indicații după intervenții chirurgicale

-Compresa protectoare se păstrează 3-4 ore după intervenție.

-În ziua intervenției se țin comprese cu rece în zona intervenției.Cu cât se ține mai mult cu atât se reduce edemul post-operator.Compresele cu rece se țin discontinuu( 1 oră se ține ,15 minute pauză).

- Cel puțin 12 ore NU se clătește gura cu nimic, se consumă alimente moi la temperatura camerei.

-Este INTERZIS fumatul și consumul de alcool.

-Igiena normală se reia a 2-a zi, inclusiv în zona plăgii chirurgicale( se curăță ușor cu periuța).

-Între 24-48 de ore apare edemul inflamator post operator,pot apărea deasemenea și echimozele(vânătăi).Aceste manifestări, obișnuite,dispar treptat în 7-10 zile.

-Se ia medicația conform indicațiilor medicului.

Indicații pentru purtătorii de proteze

În perioada inițială de adaptare :

-nu scoateți protezele primele 24 de ore

-senzația de gură plină va dispărea

-senzația de vomă poate dispărea dacă sugeți o bomboană mentolată

-dacă aveți senzația că mâncarea nu are gust consumați mai mult alimente calde și bine condimentate

Cum mâncați cu proteza:

-mâncarea se taie în bucăți mici

-încercați să mestecați pe ambele părți odată

- nu mușcați în față pentru că se vor mișca protezele

-evitați mâncărurile lipicioase

Vorbirea:

-durează să vă obișnuiți

-citiți cu voce tare pentru a scurta această perioadă

Igienizarea:

-curățați și masați zilnic gingiile cu o periuță moale

-protezele se curăță cu periuța și săpun obișnuit deasupra chiuvetei pline cu apă, niciodată nu folosiți pasta de dinți (abrazează proteza )

-peste noapte proteza se lasă într-un pahar cu apă sau în soluție de curățat proteza ( gen COREGA ).

Lucrări protetice pe implant

-În prima perioadă (câteva săptămâni ) evitați alimentele tari pe partea cu implantul

-Implantele trebuie solicitate treptat

-IGIENA - este foarte importantă.Folosiți : periajul dentar, apa de gură,periuța interdentară, ața dentară.

-Controale regulate : o dată la 4-6 luni trebuie să va prezentați la control și igienizare completă.

-Orice problemă : sângerare la periaj, durere, miros neplăcut, tumefacție, senzație de mobilitate - contactați medicul pentru informații. orice inflamație evoluează rapid la nivelul implantului, de aceea trebuie prevenită sau tratată imediat.În atenţia părinţilor

Copiii trebuiesc obişnuiţi cu medicul stomatolog, aşa că începând cu vârste foarte fragede (2, 3, 4 anişori), trebuiesc aduşi la cabinet şi familiarizaţi cu acesta.

Iniţial, faceţi un tur al cabinetului, apoi puteţi programa copilul pentru un simplu control vizual al dinţilor. Explicaţii cât de importantă este sănatatea dinţilor lui, discutaţi cu el despre medical stomatolog, despre ce face acesta, încercând să nu-l speriaţi. Dacă aveţi posibilitatea să îl luaţi cu dumneavoastră cănd sunteţi programat pentru un anume tratament luaţi-l, astfel va vedea că ceea ce vi se intâmplă nu este dureros şi va căpăta încredere.

Nu aşteptaţi să apară o urgenţă pentru a merge pentru prima dată la stomatolog. Nu incercaţi să-l încurajaţi spunându-i fraze de genul “n-o să te doară foarte tare”; “n-o să fie chiar aşa de rău”, nu faceţi decât să-l speriaţi şi mai tare.

Începînd cu vârsta de 6 ani pe arcada dentară, atât la maxilar cât şi la mandibulă, în spatele molarilor temporari erup primii molari permanenţi (molarii de şase ani). De cele mai multe ori aceştia sunt confundaţi cu molarii temporari şi pentru că se crede că se vor schimba sunt neglijaţi, lăsaţi să se carieze, încât în final se poate ajunge la pierderea acestor dinţi definitive. De aceea, este bine să faceţi un control copilului dumneavoastră în jurul vărstei de 6-7 ani, să vedeţi care este situaţia acestor dinţişori şi sa luaţi masurile necesare pentru tratarea lor.

Copiii trebuie învăţaţi să se spele corect pe dinţi, de cel puţin două ori pe zi, mai ales seara. De la vârsta de 7-8 ani ei pot utilize chiar şi apa de gură (fără clorhexidină sau alcool). La vârste mai mari 12-14 ani pot incepe să utilizeze şi aţa dentară, uneori chiar şi mai devreme dacă sunt indicaţii în acest sens. Aceste sfaturi sunt valabile şi pentru adulti. Este de preferat să prevenim o anumită afecţiune decât să o tratăm, sau dacă o tratăm este preferat să o tratăm atunci când este în fază incipientă decât avansată.

Foarte bine este ca macar la 6 luni să faceti o vizită la medical dumneavoastră stomatolog, chiar dacă nu vă doare nimic, ci doar ca măsură profilactică.

În ceea ce priveşte albirea dinţilor, noi recomandăm acest lucru doar în situaţiile în care este indicată ca metodă de tratament, pentru că are o serie de dezavantaje.

Noutati / Evenimente
Cazare
Centru medical Eurodent este bucuros sa va ofere un nou serviciu. Acum va oferim cazare in doua garsoniere situate la etajul unu al centrului. Daca santeti din provincie sau veniti pentru tratament stomatologic din alta tara puteti sta la noi in conditii foarte bune si la un pret modic care ...
[23.07.2008]
Vă este frică de stomatolog?
Acum nu mai este cazul. În ajutorul dumneavoastră (şi al nostru) vine laserul terapeutic.Terapia cu laserul BTL are numeroase avantaje:Opreşte sângerarea în cazul extracţiilorReduce inflamarea gingiilorScurtează timpul de tratamentDiminuează substanţial durerea la nivelul dinţilor, a gingiilor şi în cavitatea bucalăCu laserul terapeutic BTL se pot trata:pulpite alveolite postextracţionale gingivite parodontite herpes afte bucale stomatite hipersensibilitate ...
[23.01.2008]
Un nou material compozit
Tot o noutate o constituie şi restaurările coronare cu material compozit fotopolimerizabil de la firma Dentsply - materialul Ceram X duo, un material ce conţine şi microparticule de ceramică. Ceram*X este un material caracterizat prin eficienţă, simplitate şi claritatea culorii, cu ajutorul lui obţinându-se un nivel estetic optim. Materialul se ...
[23.01.2008]
Va stam la dispozitie:
 - luni pana vineri intre orele 8.00 - 20.00
 - sambata intre orele 8.00 - 16.00
 - duminica pentru cazurile de urgenta


 
Echipa noastra


 
Prima pagina Noutati/Evenimente Servicii Galerie imagini Referinte pacienti Programari Informatii utile Preturi Contact
 
  55