Prima paginaNoutati/EvenimenteServiciiGalerie imaginiReferinte pacientiProgramariInformatii utilePreturiContact
 
   
 
Implantologie

De la refacerea unui singur dinte la punţi şi proteze pe implanturi, aceasta reprezentīnd īn unele cazuri soluţia ideală pentru pacient.

Īn zilele noastre implantul dentar a devenit mai mult o necesitate decāt un lux, este ceea ce stomatologia modernă recomandă atunci cānd lipsesc unul sau mai mulţi dinţi. Implantul dentar este soluţia optimă, net superioară punţilor dentare clasice īn cazul īn care condiţiile clinice  permit inserarea lui. Implantul dentar este de asemenea soluţia ideală pentru a restaura o edentaţie unidentară (lipsa unui singur dinte ).

 Implantul dentar reprezintă un dispozitiv de obicei in forma unui surub care se insera in osul maxilar si care inlocuieste rădăcina dintelui care s-a pierdut. Ulterior pe aceasta "radacina artificiala" se face lucrare protetica care va reface atat estetic cat si functional dintii pierduti. Implantul este realizat din titan pur, material care este biocompatibil si nu da reactii secundare

  Avantajele implantelor
  Este o metoda de tratament durabila, rezistenta si implica riscuri mici

  Tratamentul de electie in cazul edentatiei unidentare ( lipsei unui singur dinte), astfel se elimina necesitatea prepararii a 2 dinti vecini, adesea integri.

  Mentine nivelul osului si a gingiei

  Permite executarea unor lucrari protetice fixe in situatiile care e indicata proteza mobila prin tratamentul clasic

Ofera o estetica si functionalitate optima

Indicatiile implantelor

Orice lipsa a dintilor

De electie in edentatiile unidentare

Edentatii termino- terminale (cand lipsesc ultimii molari ) - singura solutie pentru o lucrare fixa

Edentatii totale ( lipsa tuturor dintilor) - se pot face lucrari fixe dar si supraproteze pe implante

Contraindicatiile implantelor

Contraindicatiile sant putine , in special o serie de boli grave si lipsa de igiena. Varsta nu este o contraindicatie, deci se pot face implante la orice varsta. Implantul nu este contraindicat la fumatori, dar la marii fumatori durata de viata a implantului scade mult.

Etapele de tratament

Dupa prima sedinta in care se stabileste diagnosticul si planul de tratament se plaseaza implantul printr-o interventie chirurgicala minora. Interventia se face cu anestezie locala si este absolut nedureroasa, nu necesita repaos la domiciliu sau internare.  Exista posibilitatea plasarii implantului in aceesi  sedinta cu extractie dintelui. Dupa 7-10  zile se scot firele. Urmeaza o perioda de asteptare care variaza de la 1- 6 luni, timp in care are loc osteointegrarea. Dupa acest timp se trece la refacerea protetica. In unele situatii inaintea plasarii implanteol sant necesare interventii de marirea ofertei osoase.

Rezistenta in timp

Durata de viata a unui implant depinde in mare parte de pacient. Rata succesului la 10 ani trece de 95 %. Foarte importanta este igiena pacientului, controalele periodice ( la 6 luni), mentinerea starii de sanatate si unui stil de viata sanatos ( Fara fumat si consum de alcool)

Echipa si dotare

    Clinica noastra dispune de o echipa de medici  experimentata care a participat la cursuri de pregatire atat in Romania cat si in Germania. Medicii nostri pot plasa implante in situatii simple cat si in cele complexe in care sant necesare augmentari osoase , sinus lifting etc.

  Interventiile se fac intro sala destinata special interventiilor chirurgicale, cu aparatura ultramoderna si in conditii de igiena medico-sanitara maxima.


  Ce putem face
 
Echipa noastra


 
Prima pagina Noutati/Evenimente Servicii Galerie imagini Referinte pacienti Programari Informatii utile Preturi Contact
 
  55